TCM behandeling betekent bij mij dat ik ga kijken welke behandeling(en) het beste bij jou past. Wat heb jij nodig? 

De behandelingen die ik doe zijn de Tuina Massage, Cupping, Moxa, Acupunctuur, Guasha. Dit gebeurt altijd in overleg.


TUINA MASSAGE
Tui na betekent letterlijk ‘duw en grijp’.
Deze massage zorgt ervoor dat de geblokkeerde energiebanen weer vrijkomen.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseer ik specifieke punten (acupunctuurpunten) die op de meridianen liggen. Hierdoor kan Qi (levensenergie) weer vrij stromen. Ook komt de bloedcirculatie weer op gang. Je voelt je ontspannen en herboren.

Wanneer kies je voor een Tuina massage?
* Preventie (onderhoud van lijf en geest)
* Bij een klacht zoals nek, schouder en hoofdpijn klachten
* Als je weinig energie hebt.
* Disbalans


MOXA
Moxa therapie zet ik ook vaak in bij een behandeling. Ik gebruik vaak de Moxalamp.

Moxa is een geperst en gedroogd bijvoetkruid wat een hele prettige infrarood straling afgeeft en een geneeskrachtige werking heeft.  Het geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Moxa stimuleert ook de circulatie van bloed en Qi en werkt perfect bij chronische ziektes zoals pijnen, vermoeidheid, gebrek aan energie, slapeloosheid, diarree, gewrichtsproblemen en pijnen. Moxa werkt verhogend voor de weerstand. Kan ook ingezet worden bij hooikoorts, griep en verkoudheid.


CUPPINGMASSAGE
Cupping combineer ik in bijna alle behandelingen. Het werkt heel bevrijdend bij schouder, rug en nekklachten.

Met een cup lift je de spieren, weefsel en huid omhoog. Deze worden vacuüm gezogen in de cup en daardoor ontstaat er meer ruimte.

Cupping zuivert het bloed. De vacuüm met daarbij horende bloeduitstorting zorgen ervoor dat er rode en witte bloedcellen aangemaakt worden en het verwijderd de verzuring. Dus ook top bij spierpijn.

Ik zet ze ook op de back shu punten op de rug welke weer in verbinding staan met de organen. De merdiaanbanen worden hierdoor gestimuleerd en Qi gaat bewegen.

Door met de cups te gaan bewegen stimuleer je ook de lymfesysteem en doorbloeding. De samenwerking daarvan zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen. Zo wordt er steeds nieuw lymfevocht in omloop gebracht waardoor het weefsel beter wordt gevoed en het lymfesysteem wordt versterkt. 


GUA SHA
Guasha is een eeuwenoude schraap-techniek-massage met als doel: het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort + een betere doorstroming van bloed en energie.

Guasha bestaat uit het schrapen met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht. Het is een manier om onzichtbare stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen.

Deze onzichtbare stagnaties zijn afvalstoffen die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Dit gebeurd als het lichaam niet meer in staat is om alle afvalstoffen via het lymfesysteem af te voeren. Het bindweefsel slibt dicht, de spieren verzuren en de gewrichten gaan ontsteken.

Ook het bloed en energie kan niet meer goed stromen. Door dit alles kun je ontzettend veel klachten krijgen.

Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Bloed en energie kunnen weer stromen en diverse klachten en/of ziekte zullen verminderen of helemaal verdwijnen.

Guasha biedt snel resultaat bij veel uiteenlopende klachten, maar zeker is dat het algehele energieniveau met sprongen omhoog zal gaan.

Omdat Guasha een diep reinigend effect op het hele lichaam heeft, is het een zeer geschikt voor hardnekkige en langdurige klachten!


TARIEVEN
€ 60 voor een behandeling van 60 minuten.

€ 80 voor een behandeling van 1,5 uur.