Stress, we zijn er allemaal min of meer aan gewend geraakt. De één kan er wat beter tegen dan de ander. Onze levens zijn vaak gevuld met werk, gezin, hobby’s en andere activiteiten. Daarnaast krijgen we tegenwoordig via sociale media en apps de hele dag door allerlei prikkels en informatie. Wanneer het lichaam en brein hierdoor overbelast dreigen raken krijgen we signalen om het rustiger aan te doen.

Met het ‘ABC van Ontstressen’ uit de Live The Connection methode leer je om zelf in een paar minuten tijd je stress te verminderen. Het is een korte, krachtige en doeltreffende manier om jezelf tot ontspanning te brengen.

Ik geef individuele sessies en workshops voor kleine groepjes om de oefening aan te leren en hem te leren toepassen. Ook ontvang je van mij achtergrondinformatie over de invloed van stress op ons brein en onze gezondheid.

Naast het ABC van Ontstressen werk ik ook met andere processen uit de Live The Connection-methode. Hierbij kijken we o.a. naar je mindset; we onderzoeken of er belemmerende patronen en/of overtuigingen zijn die ervoor zorgen dat je je minder goed voelt dan je zou willen. Door bijvoorbeeld te werken rond een relatie die niet zo lekker loopt, of rond een oud gedragspatroon wat je graag wil veranderen, creëer je ruimte voor wat je wél wil in jouw leven.

Ook geef ik wandel- en natuur-coaching. Wij mensen zijn in alles diep verbonden met de Aarde. Zij draagt ons, zorgt voor ons en geeft ons alles wat we nodig hebben. Via ons ons lichaam, onze zintuigen, kunnen we verbinding met haar maken en heelheid ervaren.

Tijdens een wandel-sessie gaan we samen de natuur in. Ik loop letterlijk een stukje met je mee op jouw pad. De natuur is onze spiegel en laat je zien, horen en/of voelen wat voor jou belangrijk is op dat moment. In de natuur zijn en wandelen is op zichzelf al helend. In de natuur kun je ontladen, ga je dieper ademen en de beweging van het lopen maakt dat je denken rustiger wordt. Daarnaast is er buiten van alles te zien en horen en ervaren we de schoonheid van de Aarde. De positieve kracht daarvan is groter dan we ons bewust zijn.

Mijn naam is Heleen van Leerzem
Ruim 20 jaar heb ik gewerkt als pianodocente en pianiste, binnen mijn privé lespraktijk. Nog steeds is muziek maken en beluisteren iets waar ik enorm van geniet.

Inmiddels ben ik op werkgebied een andere weg ingeslagen en werk ik als coach in het Molenwaterpand.

Nadat ik een aantal jaren geleden met burn-out klachten te maken kreeg, leerde ik in 2019 de ‘Live The Connection’ methode kennen. Door hiermee aan de slag te gaan kreeg ik weer meer energie en is mijn gezondheid in vrij korte tijd verbeterd. Het was voor mij een belangrijke schakel in mijngenezingsproces. Zo ontstond mijn enthousiasme om als coach met deze methode te gaan werken. Begin 2020 rondde ik de opleiding tot ‘Live The Connection coach’ af bij centrum Gea in Gent.

De natuur is voor mij een grote inspiratiebron. Het liefst ben ik buiten, aan zee, in de bossen of op een andere mooie plek. Daar laad ik op en voel ik mij verbonden met de Aarde, met mijzelf, en met ‘alles dat is’.