HAPTONOMISCHE BEGELEIDING
Begeleiding om je weer te laten ervaren om met jezelf in contact te zijn en meer balans te voelen voor een fijnere basis van leven. In verbinding met jezelf voel jij je veiliger, sterker, meer zelfbewust en groeit je zelfvertrouwen.

Vanuit dit contact met jezelf, kun je je makkelijker verbinden met een ander. In verbinding met de ander begrijp je de intentie en bedoelingen van de ander beter. Afstemmen en meebewegen zonder jezelf en je eigen grenzen te verliezen. Meer in contact zijn levert minder afweer en verzet op.

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna volgen de sessies waarbij je middels fysiek  contact kennis maakt met authentieke haptonomie en ervaar je wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Na een aantal ontmoetingen bespreken we samen of haptonomie bij je past en of we vervolg kunnen geven aan de sessies.

Haptonomie is te gebruiken bij allerlei klachten en problemen, bij het leven en bij verlies en rouw. Je ervaart meer balans tussen hart, hoofd en handelen. Je leert dat je anders om kunt gaan met wat er op je pad komt.

* Meer dan 50 jaar levenservaring
* Ervaringsdeskundig HSP
* Diverse studies, waaronder Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Authentieke Haptonomie aan het Wetenschappelijk Instituut Haptonomie, post HBO Begeleiden bij Rouw en Verlies

Op vivrehaptonomie.nl zie je mij en de ervaring van een paar cliënten in een kort filmpje.


ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING
Pre- en postnatale begeleiding heet in de volksmond al snel haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Jullie leven samen wordt verrijkt met een kindje. Vanaf het moment dat jullie samen kiezen voor een kind zijn jullie al papa en mama.

Zwangerschapsbegeleiding is een niet zweverige manier om jullie samen voor te bereiden op de komst van jullie baby. Jullie leren al voor de geboorte contact maken met jullie kind. Hierdoor verloopt het geboorteproces bewuster en door de onderlinge verbinding vaak ook rustiger. Het stelt bovendien de vader in de gelegenheid er echt te zijn voor je partner.. voor, tijdens en na de geboorte.

We zien elkaar de tweede helft van de zwangerschap iedere paar weken bij mij in de praktijk.
– We gaan samen aanschouwen hoe jullie kind en de zwangerschap zich ontwikkelen. 
– Jullie leren contact te maken met de baby door deze zachtjes uit te nodigen. Door dit ook thuis te doen zul je merken dat jullie kind op jullie gaat rekenen en aan jullie kan gaan hechten.
– Jullie leren hoe je tijdens de bevalling in contact kunt blijven met elkaar.

Op jullie verzoek is het mogelijk dat ik bij de geboorte aanwezig ben.
Op vivrehaptonomie.nl zie je de ervaring van een stel in een kort filmpje.
Jullie blijven onder controle van de verloskundige of gynaecoloog. 

Na de geboorte hebben we nog een paar ontmoetingen. Hierin is ruimte voor de geboorteverhalen van jullie beiden. Beide ouders ervaren en beleven immers op geheel eigen wijze. Daarnaast leren jullie zacht en uitnodigend contact te maken met jullie kindje, passend bij het ritme van de baby.


AROMATOUCH BEHANDELING
Een sensatie die je moet ervaren. Een zachte ontspannende massage met de natuurlijke oliën van doTERRA als basis. Zorgt voor diepe ontspanning, versterkt het immuunsysteem, vermindert ontstekingsreacties, ondersteunt en brengt harmonie in het hele lichaam.

Deze behandeling gaat in 4 stappen en we gebruiken 8 verschillende oliën.

STRESS vermindering
1. Balance:  Deze mix van 4 oliën creëert een goed gevoel, is kalmerend, ontspannend en zorgt voor verbinding.
2. Lavendel: Deze olie is ontspannend, verzachtend en helend voor de huid, vermindert angst en helpt bij allergieën.

Verbeteren AFWEERSYSTEEM
3. Tea tree: Werkt sterk tegen bacteriën, schimmels en parasieten.
4. On Guard: Deze mix van 5 oliën werkt desinfecterend en ondersteunt het imuunsysteem.

ONTSTEKINGSREMMEND
5. Aroma touch: Deze mix van 4 oliën verzacht de huid en verbetert de doorbloeding van de huid.
6. Deep blue: Deze mix van 6 oliën geeft ontspanning bij pijnlijke spieren en gewrichten en werkt ontstekingsremmend.

ZENUWSTELSEL in balans
7. Wild Orange: Deze olie ondersteunt het afweersysteem, werkt stemming verhogend en helpt bij stress gerelateerde angsten.
8. Peppermint: Deze olie is verfrissend, geeft energie, ondersteunt het spijsverteringssysteem, ontspant de huid en is temperatuur verlagend.

Wanneer kies je voor een aromatouch behandeling?

* Je hebt pijnklachten
* Je hebt stress
* Je weerstand is verminderd
* Je bent erg moe
* Je wilt diep ontspannen