HAPTONOMISCHE BEGELEIDING
Begeleiding om je weer te laten ervaren om met jezelf in contact te zijn en meer balans te voelen voor een fijnere basis van leven. In verbinding met jezelf voel jij je veiliger, sterker, meer zelfbewust en groeit je zelfvertrouwen.

Vanuit dit contact met jezelf, kun je je makkelijker verbinden met een ander. In verbinding met de ander begrijp je de intentie en bedoelingen van de ander beter. Afstemmen en meebewegen zonder jezelf en je eigen grenzen te verliezen. Meer in contact zijn levert minder afweer en verzet op.

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna volgen de sessies waarbij je middels fysiek  contact kennis maakt met authentieke haptonomie en ervaar je wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Na een aantal ontmoetingen bespreken we samen of haptonomie bij je past en of we vervolg kunnen geven aan de sessies.

Haptonomie is te gebruiken bij allerlei klachten en problemen, bij het leven en bij verlies en rouw. Je ervaart meer balans tussen hart, hoofd en handelen. Je leert dat je anders om kunt gaan met wat er op je pad komt.

* Meer dan 50 jaar levenservaring
* Ervaringsdeskundig HSP
* Diverse studies, waaronder Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Authentieke Haptonomie aan het Wetenschappelijk Instituut Haptonomie, post HBO Begeleiden bij Rouw en Verlies

Op vivrehaptonomie.nl zie je mij en de ervaring van een paar cliënten in een kort filmpje.


ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING

Pre- en postnatale begeleiding heet in de volksmond al snel haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Jullie leven samen wordt verrijkt met een kindje. Vanaf het moment dat jullie samen kiezen voor een kind zijn jullie al papa en mama.

Zwangerschapsbegeleiding is een niet zweverige manier om jullie samen voor te bereiden op de komst van jullie baby. Jullie leren al voor de geboorte contact maken met jullie kind. Hierdoor verloopt het geboorteproces bewuster en door de onderlinge verbinding vaak ook rustiger. Het stelt bovendien de vader in de gelegenheid er echt te zijn voor je partner.. voor, tijdens en na de geboorte.

We zien elkaar de tweede helft van de zwangerschap iedere paar weken bij mij in de praktijk.
– We gaan samen aanschouwen hoe jullie kind en de zwangerschap zich ontwikkelen. 
– Jullie leren contact te maken met de baby door deze zachtjes uit te nodigen. Door dit ook thuis te doen zul je merken dat jullie kind op jullie gaat rekenen en aan jullie kan gaan hechten.
– Jullie leren hoe je tijdens de bevalling in contact kunt blijven met elkaar.

Op jullie verzoek is het mogelijk dat ik bij de geboorte aanwezig ben.
Op vivrehaptonomie.nl zie je de ervaring van een stel in een kort filmpje.
Jullie blijven onder controle van de verloskundige of gynaecoloog. 

Na de geboorte hebben we nog een paar ontmoetingen. Hierin is ruimte voor de geboorteverhalen van jullie beiden. Beide ouders ervaren en beleven immers op geheel eigen wijze. Daarnaast leren jullie zacht en uitnodigend contact te maken met jullie kindje, passend bij het ritme van de baby.