HAPTONOMISCHE BEGELEIDING
Ik begeleid je om weer te ervaren hoe het is om met jezelf in contact te zijn.

Voelen dat je bevestigd wordt in wie je bent en een gevoel van veiligheid mag beleven. In verbinding met jezelf voel jij je veiliger, sterker, meer zelfbewust en groeit je zelfvertrouwen.

Vanuit dit contact met jezelf, heb jij een aanvoelend vermogen om je te verbinden met een ander. In verbinding met de ander begrijp je de intentie en bedoelingen van de ander beter. Afstemmen en meebewegen zonder jezelf en je eigen grenzen te verliezen. Meer in contact zijn levert minder afweer en verzet op.

Haptonomische begeleidingssessies vinden plaats in mijn praktijk. In deze prettig verwarmde ruimte starten we met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierna volgen drie a vier sessies waarbij je middels direct contact kennis maakt met authentieke haptonomie. Na afloop van deze ontmoetingen bespreken we samen of haptonomie bij je past en of we vervolg kunnen geven aan de sessies. Ik hoop je te mogen ontmoeten.

Wanneer je een afspraak met mij wilt maken voor een kennismaking ben je van harte welkom. Twijfel je of haptonomie bij jou past, of heb je vragen, laat het me weten.


ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING

Pre- en postnatale begeleiding heet in de volksmond al snel zwangerschapsbegeleiding. Alsof het leven alleen nog maar om de zwangerschap draait. Dat is natuurlijk niet zo!

Jullie leven samen wordt verrijkt met een kindje. Maar jullie bestaan ook nog, als individu en als stel. En nu dus als ouders. Vanaf het moment dat jullie samen kiezen voor een kind zijn jullie al papa en mama.

Zwangerschapsbegeleiding is een niet zweverige manier om jullie samen voor te bereiden op de komst van jullie baby. Vanuit jullie unieke verbinding kunnen jullie al voor de geboorte contact maken met jullie kind. Hierdoor verloopt het geboorteproces bewuster. En het stelt jou als vader in de gelegenheid er echt te zijn voor je partner voor, tijdens en na de geboorte.

Hoe? We zien elkaar de tweede helft van de zwangerschap iedere paar weken bij mij in de praktijk. We gaan samen aanschouwen hoe jullie kind en de zwangerschap zich ontwikkelen. Grasduinen en stilstaan door contact te maken en uit te nodigen. Door dit ook thuis te doen zul je merken dat jullie kind op jullie gaat rekenen.

Op jullie verzoek is het mogelijk dat ik bij de geboorte aanwezig ben. Na de geboorte hebben we nog een aantal contactmomenten.