Shiatsu wat is dat eigenlijk?
Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamsmassage die over de kleding heen gegeven wordt op een mat op de grond. Er wordt gebruik gemaakt van een variatie aan technieken waarbij druk uitgeoefend wordt op lichaamsdelen, meridianen en acupunctuurpunten. Ook worden er manipulatiestechnieken zoals rotaties en strekkingen toegepast.

Hoe verloopt een shiatsu behandeling?
Voordat de masseur begint met het uitvoeren van de behandeling, zal zij eerst een korte intake houden, waarin je wordt gevraagd naar je gezondheid, naar eventuele klachten, jouw wensen en verwachtingen. Op die manier kan de masseur daar de behandeling op afstemmen.

Vervolgens neem je plaats op de grond op een futon; een dikke katoenen doek met een massagekussen. In tegenstelling tot bij veel andere soorten massages hoef je voor een shiatsu behandeling je kleren niet uit. Het is wel aan te raden om comfortabele, losse kleding aan te doen.

Tijdens de behandeling zul je afwisselend op je buik, rug en eventueel op je zij moeten liggen. De shiatsu therapeut zal een massage uitvoeren en op punten verspreid over je lichaam druk uitoefenen.

Hoe voelt een shiatsu massage aan?
Een shiatsu massage is een ontspannende behandeling. De druk wordt soms mild en soms wat krachtiger uitgevoerd. Op sommige plekken op het lichaam waar spanningen zich hebben opgehoopt kun je soms onder invloed van de druk wat lichte pijn of spanning voelen, maar dit mag niet ongemakkelijk aanvoelen.

Shiatsu helpt je om je hoofd leeg te maken van alle beslommeringen van alledag en om je aandacht op je lichaam te richten. Iets wat veel mensen vandaag de dag ‘vergeten’. Je wordt bewuster van je lichaam en van waar eventuele blokkades zitten. Wanneer je regelmatig een shiatsu massage ondergaat, zul je merken dat je steeds beter aanvoelt wanneer je uit balans raakt, zodat je daar op tijd op kunt inspelen.

Voor wie is shiatsu bedoeld?
Voor (bijna) iedereen! Wie kan er niet zo nu en dan een ontspannende massage gebruiken?! Shiatsu is uitermate geschikt voor het verminderen van stress, spanningen, slaapproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten, stijfheid, etc.

Verder kan shiatsu ook ondersteuning bieden in moeilijke periodes in je leven. Zowel jong als oud kunnen er baat bij hebben. Shiatsu kan ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld concentratieproblemen, stressklachten, klachten als artritis en verminderde beweeglijkheid. Maar je hoeft geen klachten te hebben om shiatsu te ondergaan; het heeft ook een preventieve werking!


TARIEVEN
€ 50 voor een behandeling van maximaal 60 minuten.