‘THE HAPPIEST PEOPLE DO NOT HAVE THE BEST OF EVERYTHING,
THEY MAKE THE BEST OF EVERYTHING THEY HAVE’

Kanker is ingrijpend, of je het nu zelf hebt (gehad) of iemand in je omgeving. In één klap ben je de grip op je leven kwijt. Letterlijk en figuurlijk. Je wordt geleefd en weet niet wat je te wachten staat. Je kunt meegezogen worden in een negatieve spiraal van angst en onzekerheid. Of het nu gaat om jezelf of iemand in je omgeving. Het raakt je hoe dan ook. Het is dus niet vreemd als je hierbij vastloopt en wel wat ondersteuning kan gebruiken.

Grip krijgen op wat jij belangrijk vindt
Graag leer ik je balans te vinden en weer in je kracht te komen. Ik bied begeleiding tijdens de behandelingen maar ook daarna. Want hoe ga je eigenlijk met kanker om? Hoe pak je je leven weer op? En wat als je uitbehandeld bent?

Ik heb een doelgerichte manier van coaching die zorgt dat je weer regie over het leven gaat ervaren. Op jouw manier, op jouw tempo en over jouw thema. Thema’s waar ik je mee kan helpen zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, zelfbeeld, zingeving en duurzame re-integratie naar werk.

Het coachtraject
Een coachtraject kan al starten vanaf de diagnose. Een gesprek duurt ongeveer een uur en bij voorkeur in de buitenlucht. Je krijgt praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Over mij
Toen ik de diagnose kanker kreeg, stond mijn leven op z’n kop. Ik begon meteen met allerlei praktische zaken te regelen en schoot in een overlevingsstand. Pas na de behandelingen kwam ik in rustiger vaarwater en ben ik gaan verwerken. Mijn manier van verwerken was vooral lichaamsbeweging en sporten. Omdat ik op bepaalde punten vast bleef lopen, heb ik professionele hulp gezocht bij een coach. Ik had het  gevoel dat mijn hoofd los functioneerde van mijn lichaam. De vergelijking met “een duveltje in een doosje” was pakkend, mijn lichaam en geest verkeerden constant in een opperste staat van alertheid. Handig en effectief tijdens de behandelingen maar het was tijd om los te laten en te leren ontspannen.

Ik heb een HBO Coach opleiding gedaan omdat ik iets wilde gaan betekenen voor vrouwen met borstkanker. Voor hen wilde ik verschil gaan maken omdat ik zelf had ervaren hoe belangrijk betrokken aandacht kan zijn. Omdat ik zelf graag buiten in beweging ben en dan het ontspannende, herstellende effect van de natuur ervaar, coach ik graag in de buitenlucht. Rustig zittend op een bankje of wandelend over het strand. Mocht dat (nog) niet lukken dan is het Molenwaterpand of bij jou aan de keukentafel natuurlijk ook een prima plek.

Aangesloten bij het Keurmerk Coach Bij Kanker.