ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE
De term ‘orthomoleculair’ werd in 1968 gelegd door professor Linus Pauling. Orthos stamt uit het Grieks en betekent ‘juist’ of ‘gezond’, de toevoeging moleculair verwijst dan naar de moleculen

De orthomoleculaire geneeskunde heeft als uitgangspunt dat het lichaam gezond kan zijn bij een optimale balans van voedingsstoffen die bij jouw genetische- of leefstijlbehoefte passen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen eiwitten, vetten en koolhydraten die de bouwstenen vormen voor je lichaam. De orthomoleculaire geneeskunde is een natuurlijke geneeswijze.

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE
Als orthomoleculair therapeut adviseer ik jou op het gebied van voeding, gewoonten en bewegen en is gericht op het optimaliseren van je gezondheid.

De therapie heeft betrekking op je voeding, mineralen, vetzuren en vitamines, die de bouwstenen vormen voor je lichaam. Orthomoleculaire therapie is erop gericht om ervoor te zorgen dat er opnieuw een balans kan ontstaan in je lichaam.

Er wordt gekeken of er verbeteringen zijn te halen op het gebied van leefstijl, beweging en gewoonten. Vaak kunnen die verbeteringen onderbouwd worden met wetenschappelijke onderzoeken.

Aan de hand van uitgebreide vragenlijsten en inzicht in het voedingspatroon wordt er een advies/behandelplan door mij opgesteld. Meestal is het zo dat er vervolgconsulten nodig zullen zijn om te evalueren hoe het gaat. Naar aanleiding van het vervolgconsult kan de behandeling eventueel worden uitgebreid of aangevuld.

De Orthomoleculaire therapie kan onder andere worden ingezet bij:
♦ Chronische klachten

♦ Spijsverteringsklachten
♦ Maag- en darmklachten
♦ Diabetes Mellitus type 2
♦ Gewichtsproblemen
♦ Lipoedeem
♦ Vermoeidheid, stress
♦ Overgangsklachten
♦ Hormonale klachten
♦ Huidklachten en allergieën


STAPPENPLAN

KENNISMAKINGSGESPREK
In het gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden hoe ik jou kan helpen. Als die mogelijkheden er zijn dan maken wij een afspraak voor een intakegesprek.

1
5 minuten – GRATIS (telefoongesprek)

INTAKE
Voorafgaand aan de intake ontvang je vragenlijsten om jouw situatie, je gezondheid en doelstellingen in kaart te brengen. Verder ontvang je lijsten voor het invullen van je dagelijks voedingspatroon die je gedurende de week voor de intake invult.Tijdens het intakegesprek bespreken we de vragenlijsten en het zodat ik een goed beeld krijg van jouw gezondheid en doelstellingen. Naar aanleiding van de intake maak ik een uitgebreid advies/behandelplan op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl. Je ontvangt het advies/behandelplan na onze afspraak. In het advies/behandelplan geef ik aanvullend tips op het gebied van slaap, stress en herstel. 

90 minuten – € 129

VERVOLGCONSULT
Tijdens het vervolgconsult evalueren we resultaten van de behandeling. We kijken samen naar jouw gezondheidsdoelen en bespreken de resterende klachten. Naar aanleiding hiervan worden (nieuwe) adviezen gegeven of bijgesteld.

60 minuten – € 89 

30 minuten – € 45 


OVER MIJ
In 2013 ging ik op zoek naar ander werk. Ik wilde meer dynamiek en contac­ten dan in mijn voormalige baan en bloemen zijn altijd mijn passie ge­weest.  Toen was de keuze snel ge­maakt: ik volgde in 2014 een oplei­ding tot bloemist, die ik met succes voltooide en in datzelfde jaar startte ik mijn eigen bloemenzaak.

Tijdens een vakantie in 2016 gaat het mis met me, een hoop lichamelijke klachten zorgen ervoor dat ik het rustiger aan moet doen. Mijn lichaam geeft mij duidelijk aan:

Tot hier en niet verder
!

Ik besluit om mijn levensstijl aan te passen en meer rust te nemen, te gaan sporten en mijn voeding aan te passen. Langzaam voel ik de energie weer terugkomen en krijg weer zin om dingen te ondernemen. Door deze gebeurtenis begin ik met de opleidingen Vitaminecoach en daarna Orthomoleculair therapeut en rond deze beide met succes af.

Ik ontdek een nieuwe passie voor gezondheid en gezond zijn. Na mijn opleidingen start ik als Orthomoleculair therapeut. Mijn eigen ervaring en datgene wat de orthomoleculaire geneeskunde me heeft geleerd wil ik graag delen met je zodat ook jij je beter en gezonder kunt voelen.

Kortom, welkom ik ben blij dat je me hebt gevonden.

Laten we samen op pad gaan!